Trede 4 Safety Culture Ladder (Veiligheidsladder) behaald

Stilstaan bij (sociale) veiligheid

In week 39 behaalden we trede 4 op de Safety Culture Ladder (ook wel Veiligheidsladder genoemd) én onlangs rondden we de audits voor ISO en VCA succesvol af. Daarom trakteerden we iedereen die voor en met ons werkt op onze (project)locaties op iets lekkers bij de koffie.

Een (sociaal) veilige werkplek vinden we bij Martens en Van Oord essentieel. We zijn er trots op dat veiligheid breed wordt gedragen en het veiligheidsbewustzijn in ons bedrijf groot is. Met als prachtig resultaat het behalen van trede 4 op de Safety Culture Ladder. De groei die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt op het gebied van veiligheid, past bij ons streven om een fijne en veilige werkomgeving te bieden aan alle Mensen die het Maken en extern betrokkenen.

Benieuwd naar de bevindingen die de auditoren van Aboma aan ons teruggaven?

  • “Enthousiaste, passievolle medewerkers die staan voor hun vak en vanuit vakmanschap ook veilig willen werken.”
  • “Het opzetten en uitdragen van het nieuwe cultuurprogramma MvO met Elkaar voor alle medewerkers.”
  • “Aan het thema sociale veiligheid is veel aandacht geschonken door de Bewust Veilig-dag. Ook komt dit thema herhaaldelijk terug in de overlegstructuren. En er is blijvend aandacht voor het MvO Kompas.”
  • “De toewijzing van een veiligheidskundige aan een eigen project. Deze veiligheidskundige maakt fysiek onderdeel uit van het projectteam.”
  • “Veel lange termijn samenwerkingsverbanden met partners/onderaannemers.”

Nieuwsarchief