Martens en Van Oord heeft in het najaar van 2017 5.000 kuub grond afgegraven om de kade een meter te kunnen verlagen. Het water van het Pannerdensch kanaal kan hierdoor voortaan op een logischere plek en makkelijker de uiterwaarden instromen.
Projectkenmerken
De werkzaamheden voor dit project zijn al voor de zomer van 2017 gestart. Toen is er onderzoek uitgevoerd naar niet gesprongen explosieven (NGE's) en zijn er twee proefsleuven gegraven om duidelijkheid te krijgen over de opbouw van de hele oude kade.
Grondstromen
Daarnaast is er een grondstromenplan opgesteld. Opdrachtgever Rijkswaterstaat ging er vanuit dat er 10.000 kuub grond moest worden afgegraven en afgevoerd en 5.000 kuub klei moest worden aangevoerd. Na onderzoek ter plaatse bleek echter dat er voldoende goed materiaal aanwezig was voor de opbouw van de kade. Nieuwe aanvoer van de klei was niet nodig en ook hoefde slechts de helft van de geplande hoeveelheid grond afgevoerd te worden.
Goede coordinatie
De omliggende bedrijven moesten natuurlijk bereikbaar blijven en daarom is er gestart met de aanleg van een 150 meter lange, tijdelijke weg. Daarna is de bestaande weg opgebroken en de 750 meter lange kade afgegraven. Vervolgens is de nieuwe weg aangelegd en zijn de stalen rijplaten opgeruimd.
Om het project uit te kunnen voeren moest er een elctriciteitskabel verlegd worden. Hier waren meerdere partijen bij betrokken, MvO heeft de coordinatie verzorgd. Het project is volgens planning verlopen en eind december 2017 afgerond.
Corné begeleidde het hele traject. Neem contact met hem op of laat hem via onderstaand formulier weten wat hij voor u kan doen en hij belt of mailt u terug.
Corné van Drunen
Projectleider
+31 6 533 518 51
c.vandrunen@mvogroep.nl