Detectie in projectgebied
We detecteren het projectgebied vaak met behulp van non-realtimedetectie: de meetgegevens worden opgeslagen in de computer en op een later tijdstip geëvalueerd. Hiervoor gebruiken we een non-ferro HDPE-detectievaartuig, die is uitgerust met een Vallon VSM4 digitale magnetometersysteem in combinatie met de software EVA4mobile®. Daarmeeleggen we de gegevens vast. Andere technieken en/of combinaties daarvan zijn ook mogelijk. Denk aan Multibeam, Side Scan Sonar, elektromagnetische pulsinductie of Sub Bottom Profiler.
Interpreteren van meetgegevens
De gemeten gegevens worden door onze Senior Deskundige OOO conform het CS-OOO geïnterpreteerd. Als blijkt dat binnen het opsporingsgebied verstoringen, mogelijk ontplofbare oorlogsresten, aanwezig zijn dan interpreteert onze Senior Deskundige OOO iedere verstoring individueel. Daarna besluit deze specialist of we overgaan op benaderen.
Vervolgwerkwijze
Op basis van de ingewonnen informatie stellen we de eerder gemaakte projectrisicoanalyse (PRA) bij. Aan de hand hiervan ontwerpen we onze vervolgwerkwijze voor het uitvoeren van de uitvoerende werkzaamheden. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het aanpassen van ontwerp, beveiligd baggeren of benadering van verdachte objecten. Bij benaderen heeft het altijd onze voorkeur om de Multitool of een ander remote systeem in te zeten. Als deze opties niet mogelijk zijn, zetten we pas een gespecialiseerd duikteam in.